A Courtin ausztrál teafaolaj tartalmú professzionális termékcsaládot a problémás, érzékeny, gyulladt, aknés (sebes), szeboreás bőr kezelésére hozták létre, mely gyógyítja és javítja a bőr állapotát.

A teafa Ausztráliában őshonos cserjéi/apró fái a mirtuszcsalád különböző tagjait takarja. Ezek sűrű bozótot képeznek és aromás örökzöld lombozattal rendelkeznek. A teafaolajat, azaz az illóolaját aromás leveleiből nyerik ki, melyek antiszeptikus hatásúak. A teafa cserjék nagyon gyors növekedésűek, 12-15 hónap alatt a magból betakarítható állapotba érnek.

A teafaolajat a Melaleuca Alternifolia leveleiből szigorú minőségi ellenőrzés mellett, gőzölési technológiával állítják elő.  Ez a módja a 100% natúr olaj nyerésének.
10kg teafa levél szükséges pár csepp teafaolaj nyeréséhez. A teafaolaj hatását a nagymennyiségű terpinol (különböző alcohol- és mono-terpenek variációja) eredményezi.

A teafaolaj még az érzékenyebb bőrt sem irritálja, de erős antiszeptikus hatása mellett, antibakteriális, virucid és fungicid is egyben. Anélkül, hogy a bőr szöveteit irritálná a sejtek fejlődésére is igen jótékony hatással van, segíti azok megújulását. Az immunrendszert is stimulálja. A Teafaolaj enyhén zsibbasztó hatással bír, ennek köszönhetően csillapítja a fájdalmat és fokozza a sebgyógyulást.

A termékcsalád összes tagja teafaolaj felhasználásával készült. A Courtin teafaolaj tartalmú gyógyhatású készítmények termékek szalon és lakossági kiszerelésben egyaránt megvásárolhatóak.

Courtin termékek

Lépj tovább a webshopra és fedezd fel a számodra megfelelő Courtin termékeket!

Teafa alkalmazási területei

Aknék, baktériumok, gombák, vírusok ellen, herpesz, hólyagos kiütések, viszketés, köröm- és bőrgombásodás, furunkulus, psoriasis (pikkelysömör), kullancs, napégés, hajkorpásodás, szemölcs, övsömör, ekcéma, homloküreg gyulladás, fülfájás, köhögés, orrdugulás, mandulagyulladás, torokgyulladás, fogfájás, fogínygyulladás (vérzés), szájpenész, candidiasis, stb. Kiválóan alkalmazható ülőfürdőhöz, betegségmegelőző szerepe lehet, hiszen stimulálja az immunrendszert.

Miért ajánljuk a Courtin teafaolaj tartalmú gyógyhatású készítményeket akné kezelés esetén?

  • Aknés bőr gyulladását csökkenti
  • Csökkenti a faggyútermelést, anélkül hogy kiszárítaná a bőrt
  • Fertőtlenítő hatású
  • Pórus összehúzó
  • Hűsíti, nyugtatja az irritált bőrt
  • Hidratálja és táplálja a bőrt
  • Megelőzi újabb aknék kialakulását
  • Gyógyszeres kúra kiegészítő kezeléseként