Az egészséges szempillákért

Mivel a tekintetet jelentősen befolyásolja a szép hosszú pilla, a szempillánk is megérdemli az extra törődést!

Tudtad, hogy nem csak a tested, a szempilláid is öregednek a kor előrehaladtával? Arcunk éke a szempillánk, ugyanúgy ahogy a hajunknak és bőrünknek is szüksége van rendszeresen intenzívebb táplálásra. Olvasd el, hogyan tudod megőrizni szempilláid egészségét és gyönyörűségét.

Szempillánk egészségének alapkövei

A haj, szőr vitaminjának nevezett biotin (H) és B5 segítik a keratin képződését a szervezetben, ami azért nagyon fontos, mert ez a fehérje a hajunk és a körmeink építőanyaga. Hiányára figyelmeztethet az erős hajhullás, a körmök töredezése vagy a bőrszárazság. A szőrtüszők és hagymák növekedését a vérkeringés fokozásával a koffein tudja hatásosan serkenteni, ezért egyetlen szempillanövesztő szérumból sem hiányozhat.

Az E-vitamin is különösen fontos antioxidáns, mely nemcsak belülről támogatja a szervezetünk egyensúlyban tartását, hanem kívülről is. Megelőzi a haj és szőr hullását, mert semlegesíti a szabadgyököket. Használatával a szempillák puhábbak és fényesebbek lesznek.

Ezek a hatóanyagok a hyaluronsavval kiegészítve megtalálhatóak a Marie Christine szempillanövesztő szérumjában!

Ajánlott az első két hétben naponta kétszer használni. Reggel és este, majd a későbbiekben folyamatosan legalább napi egyszer. Fontos odafigyelni a smink megfelelő eltávolítására, szempillánk tisztaságára a használat előtt! Rendkívül gyors és könnyű a használata, mivel a szempillák tövét kell bekenni a vékony kis tusecsettel. Nem hagy zsírfényt a bőrön, könnyen felszívódó formula. A száradást (pár perc) követően akár sminkelhetünk is rá.

A szempillák növekedésnek indulnak, erősebbek lesznek és természetes ragyogásuk is fokozódik. A Marie Christine szempillanövesztő szérumja nem tartalmaz tartósítószert, illatanyagokat, színezékeket. Parabénmentes, hipoallergén szérum!

Érdekes tények

  • A szempilla 97 százaléka keratin, a fentmaradó 3 százaléka víz.
  • A felső szemhéjon szemenként átlagosan 300, míg az alsón 100 szál szempilla található.
  • A szempillákon aprócska atkák élnek, amik segítenek eltávolítani a szennyeződéseket, és megakadályozzák a szőrtüszők eltömődését, így segítségünkre vannak a fertőzések megakadályozásában