Szájtetoválás trendek

A szájtetoválás egyre népszerűbb szolgáltatás a sminktetoválást végző kozmetikákban.

A szemöldök és a száj is keretezi az arcot, ha bármilyen aszimmetriát látunk, a tökéletesség látszata felborul.   A kor előrehaladtával azonban elkezdenek a szemöldök szőrei megritkulni, a szájak pedig elvékonyodni, amit minden nap korrigálni szeretnének a vendégek. Legtöbb hölgy saját kezűleg próbálkozik, több kevesebb sikerrel.

A sminktetoválással időt és energiát lehet megspórolni, így tökéletes megjelenést biztosíthatunk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szemöldökkel kezdődik a belépés a sminktetoválás világába.

Pedig a szimmetrikus, szép formájú és dús ajkak ugyanúgy fiatalosabb, élettel telibb külsőt kölcsönöznek a viselőjének, ezért érdemes beszélgetni erről és meggyőzni a vendéget az előnyeiről.

A száj színe megannyi változáson megy át hangulatunknak, évszaknak és az ápoltságnak függvényében is, nemcsak az öregedés van rá erős hatással. A formája részben adottság.  Azonban az idősödő ajkak már nem olyan ránctalanok és teltek, így  aránytalanul vékonyak, illetve aszimmetrikusak lehetnek.

A trendek folyamatosan változnak, ugyanúgy, mint a divat világában.

De mivel a tetoválás nem egy napra szól, így át kell gondolni, mennyire bizonyulhat tartósnak az éppen felkapott technika. Azt gondoljuk, hogy a tartós smink az időtállóság és a viselhetőség a legfontosabb tényező.

A 2020-as évek meghatározó trendjévé nőtte ki magát naturalitás.  A nude, melegebb színek, minimális, de mégis látható kiemelés jellemzi a szájtetoválás fő irányvonalát.

Ez a természetes hatást jelenti, amelyek az egyén személyiségéhez igazodó színek és formák. Ez nem azt takarja, hogy a sminktetoválás nem látszik és teljesen összeolvad az ajkak eredeti színével, hanem, hogy a normál szájszínnél színesebb, de nem domináns árnyalattal dolgozunk. Így mindig hétköznapi rúzsozott hatást tudunk elérni. Ez egy könnyed viselet, ami üdévé varázsolja bárkinek a megjelenését.

A szájtetoválás technikáknál a Nouveau Contour Akadémián két típust különböztetünk meg: a teljes és a lágysatírt. Ezekkel a technikákkal tökéletes 3D hatást tudunk elérni. (A ’90 évek kizárólagos szájkontúr trendjének szerencsére teljesen leáldozott, esztétikailag hibás elképzelés volt.)

Első lépésként a száj formáját korrigáljuk (többnyire szükség van rá) kontúrozással, melyhez ugyanazt a pigmentet alkalmazzuk, mint a későbbi satírhoz. Szép, ha a kontúr egy árnyalattal sötétebb, mint a szájszín, de mivel a kontúr vonaltechnikával készül, így eleve több pigment kerül a bőrbe, ezért intenzívebb színt fog adni. Hacsak nem kéri a vendég az erős szájkontúr hatást, akkor elég 1 fajta pigmentet használni, különben „külön életet fog élni”.

Fontos: Figyelembe kell venni, hogy a vendégnek volt-e korábban ajakfeltöltése, mert ez befolyásolja a színválasztást és a választott technikát. Nem mindenkinek előnyös ebben az esetben teljes satírt készíteni, mert közönséges hatást tud kelteni.

Ha szeretnéd elsajátítani a szájtetoválás különböző technikáit, megismerkedni a pigmentekkel, akkor gyere el a Nouveau Contour Akadémia Sensual szájsatír tanfolyamára. Itt kiemelt figyelemben lesz részed, maximum két fős csoportokban zajlanak a tanfolyamok, tapasztalt oktatók segítségével.